مشاوره و آموزش

مشاوره و آموزش

کاربرد سی پی ام در فیزیوتراپی

سی پی ام یکی از دستگاه های مورد استفاده در کلینیک فیزیوتراپی تخصصی دکتر کشاورز است که نقش موثری در بهبود عملکرد مفاصل دارد و روند بهبودی را سرعت می بخشد. دستگاه سی پی ام با ایجاد حرکت غیرفعال مداوم به حفظ و بهبود دامنه حرکتی مفاصل پس از آسیب دیدگی ها و یا پس از جراحی های ارتوپدی کمک می کند. محدودیت دامنه حرکتی از مهم ترین عوارض بیماری های مفصلی و پس از جراحی های ارتوپدی است که با راهکارهای فیزیوتراپی قابل بهبود است. این دستگاه پرکاربرد در کلینیک فیزیوتراپی دکتر کشاورز با ایجاد حرکت آهسته و مداوم و غیر ارادی در مفاصل نقش موثری در کاهش عوارض ناشی از کاهش تحرک دارد.دستگاه سی پی ام با ایجاد حرکاتی در اندام ها و مفاصل کمک زیادی به بازایابی دامنه حرکتی در مفاصل آسیب دیده می کند. فیزیوتراپیست از این دستگاه برای کمک به ایجاد تحرک در مفاصل زانو ، لگن ‌، مچ پا ، شانه ، آرنج و مچ دست استفاده می کند. این روش درمانی نقش موثری در پیشگیری از خشکی مفاصل ، چسبندگی های بافتی و تخریب غضروف مفاصل دارد. دستگاه سی پی ام با حرکت دادن مفصل آسیب دیده در جهت صحیح ، سرعت مناسب و بطور مداوم با کمک به بهبود گردش خون ، به روند بازسازی بافت های آسیب دیده و کاهش التهاب و ادم ناشی از آسیب دیدگی کمک می کند. جبران عدم تحرک مفصل یکی از مهم ترین کاربردهای این دستگاه است و در جلوگیری از ایجاد و پیشرفت چسبندگی در مفصل ، کاهش گرفتگی در مفصل ، کاهش درد پس از عمل جراحی ، بهبود جذب غذا در عضو آسیب دیده و کاهش زمان بهبودی پس از عمل جراحی از جمله مهم ترین مزایای استفاده از سی پی ام در کلینیک فیزیوتراپی و توانبخشی دکتر کشاورز است. توانبخشی پس از جراحی های ارتوپدی بخصوص جراحی تعویض مفصل لگن و زانو از اهیت زیادی برخوردار است و این دستگاه به عنوان یک راهکار موثر در این جهت شناخته می شود. دیگر کاربردهای آن عبارتند از: جراحی تعویض مفصل زانو، جراحی تعویض مفصل لگن، جراحی پیوند غضروف، جراحی ترمیم مفاصل آسیب دیده، جراحی ترمیم تاندون ها و اعصاب آسیب دیده، جراحی عضلات چهارسر ران، جراحی ترمیم روتاتور کاف‌‌.

مزایای استفاده از سی پی ام

کاهش محدودیت های حرکتی و بهبود وضعیت حرکتی بدن. پیشگیری از عوارض ناشی از کم تحرکی. بازیابی دامنه حرکتی مفاصل آسیب دیده. ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده. تسکین درد مفاصل. بهبود گردش خون در بدن. کاهش التهاب و ادم بافت ها. کاهش دوره نقاهت پس از آسیب دیدگی. پیشگیری از چسبندگی بافت ها. ترمیم رباط های آسیب دیده.

کاربرد دستگاه TDCS در فیزیوتراپی برای تحریک الکتریکی مغز

یکی از روش‌های تحریک مغز یا تحریک الکتریکی مغز از روی جمجمه را TDCS که مخفف عبارت transcranial direct currect stimulation است، می‌گویند. دستگاه TDCS دستگاه تخصصی است که در بیماران مبتلا به سکته مغزی اسپاستیسیتی دردهای مزمن و افرادی که مباحث یادگیری حرکتی و نوروپلاستیسیتی مغزی در انها مطرح هست استفاده می شود و اکنون برند کانادایی آن در کلینیک تخصصی دکتر کشاورز در دسترس می باشد و استفاده می شود. هزینه استفاده از ان به نسبت سایر دستگاه های تخصصی فیزیوتراپی و حتی فیزیوتراپی روتین پایین تر هست. این روش در کلینیک توانبخشی دکتر کشاورز در درمان بیماری‌هایی نظیر پارکینسون و همچنین بازتوانی پس از سکته مغزی کاربرد دارد. در این روش، برخی از نواحی خاص مغز را توسط یک جریان الکتریکی ضعیف که حداکثر ۲ میلی آمپر است، تحریک می‌کنند. نتیجه این کار خاصیت درمانی دارد. همچنین توانایی ارائه اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه عملکرد مغز انسان را نیز دارد. اصول کار به این صورت است که، ۲ الکترود دارای قطب مثبت و دیگری منفی از طریق نوعی پد اسفنجی که توسط نوعی محلول رسانا مرطوب شده است، بر روی سر قرار می‌گیرد. جریان الکتریکی موجود در این الکترودها، پس از عبور از نواحی متفاوت مثل پوست سر و جمجمه و … خود را به سطح قشر مغزی می‌رساند. این جریان، نورون‌ها را باردار کرده و باعث ایجاد قطب مثبت و منفی می‌شود. در نتیجه منجر به تغییر فعالیت آن ناحیه خواهد شد. این عمل باعث ورود کلسیم به داخل سلول شده و در نهایت باعث افزایش فعالیت سلولی می‌شود. تمامی این فرآیند، میزان گلوکز و اکسیژن در آن ناحیه را افزایش می‌دهند و به ترمیم مغز کمک می‌کند. این عمل از طریق ایجاد ارتباط جدید بین سلول‌ها و یا ایجاد ارتباط سلول‌های آسیب دیده با سلول‌های سالم در مجموع به بازتوانی و ترمیم و بهبود و همچنین افزایش توان عملکرد در آن ناحیه می‌انجامد.

مزایای استفاده از دستگاه تی دی سی اس

یکی از مهمترین ابعاد این روش، قابلیت دستیابی به تغییرات صورت گرفته در قشر مغز است. مدت زمان این تغییرات، به طول مدت تحریک و شدت تحریک بستگی دارد. از این روش درمانی در درمان اختلالاتی نظیر موارد زیر استفاده می‌شود: میگرن افسردگی بازتوانی پس از سکته مغزی وزوز گوش ولع اعتیاد پارکینسون اختلالات اضطرابی و دردهای مزمن. تحریک الکتریکی مغز TDCS توانایی افزایش عملکرد شناختی بسته به منطقه مورد تحریک را دارد.

کاربرد بیوفیدبک تراپی در فیزیوتراپی

بیوفیدبک تکنیکی درمانی است که در آن افراد برای بهبود سلامت خود با استفاده از امواج حاصل از بدن خودشان آموزش می‌بینند. در بیوفیدبک به حسگرهای الکتریکی وصل می‌شوید که این حسگرها اطلاعاتی را در مورد اعصاب و عضلات و فعالیت‌های خودمختار بدن اندازگیری و پردازش می‌کنند و در قالب فیدبک صوتی یا تصویری به بیمار و پزشک معالج وی نشان می‌دهند.با استفاده از فیدبک‌های صوتی و تصویری فرد می‌تواند کنترل بهتری بر روی عملکرد اندام‌هایش به دست بیاورد. حسگرهای بیوفیدبک به شما می‌آموزد که چگونه تغییرات ظریف و ماهرانه‌ای در بدن خود، مثلا آرام کردن برخی ماهیچه‌ها را به تدریج انجام دهید تا به آنچه می‌خواهید، برای مثال کاهش اسپاسم عضلانی، برسید.

مزایای استفاده از دستگاه بیوفیدبک تراپی

بیوفیدبک در درمان طیف وسیعی از شرایط عصبی و عضلانی مثل اختلالات ماهیچه لگن (بی اختیاری ادرار فوری و فشاری، بی اختیاری مدفوع و یبوست و … )، ضعف ماهیچه‌ها به خاطر سکته، کمر درد، سر درد، اختلالات اضطراب، بازسازی عضلات پس از آسیب، دندان قروچه، دردهای تنشی، مشکلات معده ای-روده‌ای مثل سندرم روده تحریک پذیر، حالت تهوع و استفراغ، فلج بلز و … موثر است. این درمان عمدتاً در بیماری هایی به کار برده می شود که داروها در درمان موفق نیستند. در کلینیک فیزیوتراپی دکتر کشاورز از بیوفیدبک برای کمک به درمان مشکلات اسکلتی عضلانی زیادی استفاده می شود از جمله: بی اختیاری ادراری. کاهش ترمور در بیماری‌های مغز و اعصاب مثل MS و پارکینسون که با استفاده از بیوفیدبک، بیمار عضلاتی را که باعث لرزش و ترمور می‌شوند می‌شناسد و سعی می‌کند فعالیت آنها را تعدیل کند. بازآموزی عضله بعد از عمل جراحی انتقال تاندون.گاهی اوقات به علت فلج شدن بعضی اعصاب و عضلات نغذیه شده توسط آنها، آسیب و یا پارگی غیر قابل ترمیم عضله، مشکلات مادرزادی و …، یک سری از عضلات که حرکت خاصی را انجام می‌دهند غیرفعال می‌شوند. در این موارد جراح از تاندون ترانسفر برای بازگرداندن حرکتی که از بین رفته استفاده می‌کند. به این ترتیب تاندون دیگری وظیفه تاندون آسیب دیده قبلی را به عهده می­‌گیرد. با این کار در واقع یک عضله را وادار می‌کنیم که حرکت دیگری را انجام دهد. برای یادگیری این عضله از بیوفیدبک استفاده می شود. ریلکسیشن عضلاتی که دچار اسپاسم شده‌اند. بیوفیدبک میزان فعالیت لحظه‌ای عضله را نشان می‌دهد. عضلاتی که دچار اسپاسم می‌شوند فعالیت بیش از حد دارند. با اتصال دستگاه بیوفیدبک بیمار یاد می‌گیرد که چگونه عضلات خود را آرام کند. انقباض عضلات مهار شده. گاهی اوقات پس از گچ گرفتن طولانی مدت و یا به دنبال سکته و فلج مغزی، بعضی از عضلات مهار می‌شوند. با استفاده از بیوفیدبک، بیمار یاد می‌گیرد که چگونه گروه عضلات هدف را منقبض و عضلات اطراف را آزاد کند. تقویت عضلات ضعیف. استفاده از بیوفیدبک با ایجاد فیدبک برای بیمار، کمترین انقباض عضله را هم به بیمار نشان می‌دهد و بیمار را به افزایش انقباض ترغیب می‌کند. درمان بعضی از مشکلات و دردهای مزمن. در بعضی از مشکلات مزمن، علت اصلی ضعف و یا مهار یک گروه عضلانی و افزایش فعالیت گروه دیگری از عضلات به جای آنها است. مثلا در کمردرد در اکثر مواقع علت ایجاد درد، ضعف عضلات مولتیفیدوس کمری و عضله عرضی شکم می‌باشد. این عضلات، عضلات کوچکی هستند و یادگیری انقباض آنها برای بیمار مشکل است. با استفاده از بیوفیدبک بیمار یاد میگیرد که این عضلات را منقبض کند و درد خود را کاهش دهد. گیرافتادگی و بی ثباتی شانه. اختلال مفصل گیجگاهی. بازآموزی الگوی صحیح حرکت بعد از آسیب در ورزشکاران. کمک به بازگشت حرکت در بیماران قطع نخاع، سکته مغزی، ضربه مغزی و …

قسمت دیدگاه بسته شده است.